Skip to main content

В последните години напредъкът в областта на детската ортопедия и травматология постигна значителни успехи, особено благодарение на разработката на иновативни и ефикасни методи за лечение на различни заболявания. Едно от най-значимите постижения в тази сфера бе въвеждането на специални обувки от ирландския производител C-Pro Direct, представени през май 2023 година по време на конференцията „Дни на детската ортопедия и травматология“ в Пловдив. Организирано от Секцията по детска ортопедия и травматология към Българската ортопедична и травматологична асоциация (БОТА), събитието събра водещи специалисти от цялата страна, за да обсъдят последните тенденции и иновации в областта.

Особено внимание беше отделено на специализираните обувки за деца с диагноза еквиноварусно ходило, известна още като „криви крачета“ – състояние, което засяга над 200 деца в България ежегодно. Благодарение на иновативните технологии и материали, използвани от C-Pro Direct в производството на обувките, сега е възможно значително да се облекчи състоянието на малките пациенти и да се предотврати рецидив на деформацията.

Ексклузивен представител на продуктите на C-Pro Direct за България е Top Hospital Service. Тази партньорска връзка гарантира, че българските пациенти имат достъп до най-новите и ефективни ортопедични решения на световно ниво.

C-Pro Direct съчетава своя опит и знания в дизайна на специализирани обувки с модерни материали и технологии за производство. Скобите в стил Denis Browne и Dobbs представляват утвърден стандарт за грижа и се препоръчват за повечето пациенти, коригирани в съответствие с метода на Ponseti.

Освен това, ADM модулната система за укрепванe, разработена в сътрудничество с водещ производител на обувки, представлява най-технологично напредналата и гъвкава система от скоби за широк спектър от методи на лечение и възрастови групи на пациентите.

Top Hospital Servicе – Вашето здраве е нашата работа!